Zoete recepten met weinig histamine

Zweetaanvallen…een onlesbare dorst….Tot ik een diëtist bezocht had ik geen idee waar ik last van had. Het bleek dat ik een intolerantie heb voor teveel histamine in mijn lichaam. Histam…wat? Simpel gezegd is het een stof die je al van nature in je lichaam hebt en invloed heeft op allerlei processen zoals je bloedcirculatie. Je krijgt ook histamine binnen via allerlei etenswaren. Ik moet goed opletten wat ik allemaal in mijn mond stop, anders krijg ik last van irritante lichamelijke klachten, zoals hevig zweten en pijnlijk tandvlees. Zo bevat chocola heel veel histamine. Aaargghh…dat zal je net zien!

Zo’n intolerantie is natuurlijk hartstikke onhandig als je een bakaholic bent en überhaupt als je van lekker eten houdt. Met mij zijn nog duizenden Nederlanders die altijd moeten opletten dat hun interne ”histamine-emmertje” niet overloopt. Ik heb daarom een aantal lekkere recepten op een rijtje gezet met relatief weinig histamine en ingrediënten waar ik zelf goed tegen kan.

Heb jij nog een tip voor een lekker recept met weinig histamine? Ik ben benieuwd!

yoghurtbrokken met bosbessen als gezonde snack met weinig histamine

Yoghurtbrokken met fruit naar keuze als gezonde snack

recept met weinig histamine: popcorn met-gezouten karamel

Popcorn met gezouten karamel

perzik plaatcake met weinig histamine

Plaatcake met perzik

ricottacake met blauwe bessen

Ricotta cake met blauwe bessen

recept met weinig histamine: plaattaart met seizoensfruit

Plaattaart met seizoensfruit. Frambozen kan ik niet goed tegen, maar je kunt er zelf je eigen creatieve invulling aan geven. Denk aan blauwe bessen of perzik! Ik zou het vanillestokje eruit laten.

Recept met weinig histamine: yoghurt pancakes

Lekker voor het ontbijt of bij de lunch: yoghurt pancakes

p.s: De recepten zijn met ingrediënten waar ik goed tegen kan en die ook mijn lijstje staan van de diëtist. Houd er wel rekening mee dat ieder lichaam natuurlijk kan reageren.

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.