Zelfgemaakte kerstkransjes van chocola

Joepie..Het is bijna Kerst! Alleen al de voorpret is zo leuk! Die begint bij mij al maanden van tevoren als ik iedereen alvast uitnodig voor het kerstdiner, want geen feestdagen zonder de hele familie (14 koppig!) aan tafel. En een van de hoogtepunten is natuurlijk het optuigen van de kerstboom. Vroeger kochten we thuis altijd een mega-boom die net (niet) in de woonkamer paste en die traditie hou ik er graag in. Met mijn vriend heb ik standaard een discussie; hij koopt liever een mini-boom waar je zo overheen kijkt. Lekker makkelijk. Gelukkig heb ik dit jaar wederom gewonnen en prijkt er een prachtige kerstboom van een paar meter in de woonkamer.

Een kerstboom is natuurlijk niets zonder kerstkransjes. Dat is als…Sinterklaas zonder kruidnootjes. De kransjes van schuim in pastelkleurtjes zijn pure nostalgie. Die viste ik als kind altijd uit de boom. Nu zijn vooral de gevulde kransjes met fondant favoriet. Toch liet ik ze dit jaar eens in de schappen liggen en ging aan de slag om zelf kerstkransjes te maken. Het is echt een super simpel recept en ik vind het toch wel extra gezellig van die homemade kransjes in de boom!

chocolade kerstkransjes zelf maken

Ingrediënten
90 gram ongezouten roomboter
300 chocolade naar keuze
Musketzaad of andere versiering

1. Teken met behulp van een koekjesuitsteker of ander vorm sterren op een bakpapiertje
2. Klop de roomboter met een mixer in een paar minuten romig en luchtig
2. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg toe aan de boter
3. Roer de chocolade en de boter goed door elkaar totdat je een egale massa hebt
4. Doe het mengsel in een spuitzak
5. Spuit de sterren door gelijkmatige druk op de spuitzak uit te oefenen. Stop met knijpen vlak voordat de ster af is, zodat je geen ophoping krijgt bij het begin en het einde van de vorm.
6. Strooi musketzaad over de vormen.
7. Laat volledig uitharden totdat de sterren eenvoudig van het bakpapier loskomen.

Tip: Je moet snel werken. Als het mengsel wat steviger wordt, kun je minder mooi sterren spuiten.
Tip: Zorg dat de chocola niet te heet wordt tijdens het au-bain-marie verwarmen. Ik gebruik een middelgrote pit net iets lager dan middelhoog vuur.
Tip: De kerstkransjes blijven luchtdicht verpakt het langst goed, bijvoorbeeld in Tupperware. Ik hang er steeds een aantal in de boom. Die zijn toch snel op haha!

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


1 thought on “Zelfgemaakte kerstkransjes van chocola”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *