Workshop macarons maken

Korrelig deeg, geen voetjes, ontploft in de oven…Het is altijd wat met die macarons! Dit kleurrijke Franse amandelkoekje staat bij veel bakkers te boek als een lastig baksel. Wil je nu eindelijk eens leren hoe je mooie macarons uit de oven tovert? Volg dan een duo workshop macarons bakken bij Piek & Pie! Samen gaan we stap-voor-stap aan de slag met mijn favoriete macaronrecept en leer ik jullie op jouw eigen tempo heerlijke macarons maken.

Van het macroneren tot de suikersiroop maken tot het opspuiten, zelf een ganache en lemon curd vulling maken en het vullen van de macarons. Alle stappen komen aan bod en voer je zelf uit. Ondertussen sta ik geheel tot jouw beschikking voor het beantwoorden van al jouw bakvragen.  Waarom moeten macarons bijvoorbeeld drogen? En hoe komt het dat de koekjes scheuren in de oven? Hoe voorkom je dat macarons korrelig worden? Waarom krijgen macarons soms geen voetje? Het is slechts een greep uit de vragen!

Na afloop van de workshop ga je naar huis met circa 15 gevulde macarons en een hand-out met recepten en tips & trucs!

Let op: Heb je al wat meer ervaring met macarons en/of het opspuiten met een spuitzak? Ik geef ook workshops om macarons in de vorm van hartjes te maken. Leuk als verjaardagscadeau voor bijvoorbeeld je moeder, oma of jouw geliefde!

Voor wie: Totale beginners of mensen met enige ervaring
Locatie workshop: Alphen aan den Rijn
Duur workshop: 4 uur
Inbegrepen:
Koffie/thee iets lekkers uit eigen bakkerij
Hand-out met recepten en baktips
Circa 15 gevulde macarons
Aantal deelnemers: max. 2
Kosten 1 deelnemer: 115,-
Kosten 2 deelnemers: € 70,- p.p.
Datum & tijd: In overleg

Review deelneemster Marian: “Vandaag een erg leuke workshop macarons maken gedaan! Duidelijke uitleg gekregen, ook op papier. Tips en alle aandacht. Het was erg gezellig, we hebben genoten. Ook van het lekkers en de gastvrijheid. En de macarons zijn goed gelukt!”

workshop macarons maken
hartjes macarons workshop

workshop macarons maken zuid-holland

workshop macarons maken

Interesse? Geef je dan hier op!