Fotoreportage van workshop Koken met Italiano drop

Wow wat was het gisteren leuk! Ik mocht een workshop ‘Koken met drop’ fotograferen voor PR-bureau Kroon op het Werk. Drop? Kun je daarmee koken? Ik hoor het je bijna denken. Twee chefs van sterrenrestaurant De Librije bewezen dat het kan en hoe! Samen met uitgenodigde foodbloggers en pers toverden zij een spectaculair driegangenmenu op tafel. De glansrol was voor de klassieke dropjes van het merk Italiano. Het razend populaire snoepgoed bestaat al bijna een eeuw!

Nooit geweten dat je zoveel lekkers kunt koken met drop. Wat denk je bijvoorbeeld van Italiano Siciliaanse zachte dropstaafjes met een tartaar van coquille, dragon dressing en grapefruit? En dat was nog maar het begin. Als hoofdgerecht werd een lauwwarme kalfstong gereserveerd met bietenrock, venkelijs, gepofte risotto en een crème van Milanese dropgum. Chef Joost Bouthoorn vertelt: “Door de bietjes te roosteren proef je een hint van drop. Dit doen we ook bij De Librije.” En toen kwam het moment waar iedereen naar uitkeek: het dessert! Een frambozen soufflé met een zwarte sesam dropijs. “Een pikzwarte soufflé met een knisperend effect door de stukjes karamel in de Napolitaanse dropstaafjes.”

Op zijn zachtst gezegd zijn drop en ik geen gouden combinatie. Voor mij bleef het dus een feestje voor het oog. Dat ik honderden foto’s heb geschoten zegt denk ik wel genoeg..Hieronder alvast een sneak preview!

Koken met drop workshop Italiano en Kroon op het Werk

Italiano Siciliaanse zachte dropstaafjes met een tartaar van coquille, dragon dressing en grapefruit

Koken met drop workshop Italiano en Kroon op het Werk

Culinaire pers aan de slag met Italiano drop

Koken met drop workshop Italiano en Kroon op het Werk

Amuse met Si­ci­li­aan­se zach­te drop­staaf­jes van Ita­li­a­no

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.