Workshop foodfotografie

Workshop foodfotografie

Wil je graag mooiere foto’s leren maken van jouw taarten, macarons en ander gebak? Doe dan mee met de workshop foodfotografie! Caroline werkt al sinds 2008 als professioneel fotograaf en leert jou graag alles over de basisingrediënten van een goede foodfoto.

Foodfotografie en styling
We beginnen de workshop foodfotografie met een korte theoretische introductie.  Caroline laat veel foto’s zien met een duidelijke uitleg over compositie, de juiste lichtomstandigheden, het creëren van sfeer etc. Wat zijn mooie standpunten om vanuit te fotograferen? Hoe krijg je mooie, heldere kleuren die van het scherm spatten? Hoe creëer je een sfeervolle setting? Hoe zet je het daglicht naar jouw hand met reflectieschermen e.d.? Het is slechts een greep uit de vragen die aan bod komen.

Caroline geeft tips waar je direct zelf mee aan de slag kan. Het geeft niet als je nog niet precies weet hoe diafragma, sluitertijd en andere knoppen op jouw camera werken. Tijdens de workshop heb je ruim de tijd om hiermee te oefenen en zo leer je steeds beter om het resultaat naar jouw eigen hand te zetten.

workshop foodfotografie

Praktijkopdrachten
Na de theoretische uitleg is het tijd voor de praktijk en ga je zelf met de foodfotografie aan de slag. Gelukkig word je niet zomaar in het diepe gegooid. Aan de hand van een aantal opdrachten daagt Caroline jou uit om op een nieuwe en creatieve manier te fotograferen. Zowel fotografietechniek als styling komen aan bod. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende onder- en achtergronden, kleurrijke doeken, kommetjes, vintage lepeltjes en andere props. Alles wat ik zelf gebruik in mijn werk als foodfotograaf is die dag voor jou ook beschikbaar.

We kunnen afspreken dat we homemade sweets of taart van Piek & Pie fotograferen, maar het is ook mogelijk om jouw eigen producten mee te brengen en te fotograferen.

Na afloop van de workshop ga je naar huis met een volgedaan gevoel, superveel foto’s en een hand-out over foodfotografie. Daarnaast krijg je online nog waardevolle feedback op 5 van jouw beste foto’s. Als beeldredacteur heb ik inmiddels bijna 2 decennia ervaring met het beoordelen van fotografie.

workshop foodfotografie zuid-holland

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop?
– Thuisbakkers
– Foodbloggers
– Foodprofessionals (restaurant, catering bijv.)
– Liefhebbers van foodfotografie

Locatie workshop: Alphen aan den Rijn
Duur workshop: 2.5 uur
Inbegrepen:
Koffie/thee iets lekkers uit eigen bakkerij
Hand-out over foodfotografie
Feedback achteraf op jouw 5 beste foto’s
Kosten 1 deelnemer: 145,-
Kosten 2 deelnemers: 85,- euro p.p.
Datum & tijd: In overleg

Package deal! Wil je echt alles uit jouw foodfotografie halen? Boek dan deze workshop foodfotografie samen met de workshop ‘Foto’s bewerken in Lightroom‘ en je ontvangt maar liefst 50 euro (!) korting op het totaalbedrag!

Waarom een workshop foodfotografie boeken van Piek & Pie?
Ik ben een bakeaholic in hart en nieren. Als ware zoetekauw ben ik niet bij de oven weg te slaan. Mijn passie
voor bakken combineer ik graag met foodfotografie. Ik wil dat eten er zo smakelijk uitziet dat je jezelf moet
inhouden om niet aan je beeldscherm te likken. Krijg je meteen trek door alleen maar naar mijn foto’s te kijken?
Dan is mijn missie geslaagd! Als foodfotograaf vind ik het ontzettend leuk om andere mensen verder op weg te
helpen met hun fotografie. Om die reden organiseer ik al enkele jaren fotografieworkshops. Het geeft mij een
kick als iemand grote vooruitgang boekt. Ik inspireer mensen graag om op een nieuwe en kritische manier naar
hun eigen werk te kijken.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan hier aan.