Verjaardagstaart met koek, oreo en brownie

Joepie, afgelopen woensdag was ik jarig! Ik heb alweer 32 kaarsjes uitgeblazen. En een feestje vier je natuurlijk met taart! Het was nog best lastig kiezen wat ik zou maken. Werd het een over the top unicorn thema, een drip cake of toch een sweet table vol zoetigheden? Ik vierde mijn verjaardag samen met mijn vriend Peter, dus misschien moest ik de glitters, pastelkleurtjes en andere meisjesachtige versiersels wat binnen de perken houden.

We houden allebei heel erg van chocola en hebben een flinke voorraad repen in huis om onze lekkere trek te stillen. Toen mijn oog viel op deze over the top taart, waren we het al snel eens: This is it! Hoe decadent wil je het hebben? Een chocolate chip cookie, een heerlijke fudgy brownie en om het af te maken een cake vol Oreo-koekjes bovenop! Tussen de cakelagen zitten nog meer koekjes verstopt. Lekker!

Wil je de taart ook graag maken? Ik gebruikte dit recept als basis en smeerde de taart af met mijn recept voor Zwitsere meringue botercrème, maar dan met 8 eiwitten en dus meer ingrediënten naar verhouding. Als smaakmaker mixte ik dit keer een reepje gesmolten en afgekoelde melkchocolade door de crème. Het resultaat is een subtiele chocoladesmaak die niet te overheersend is en een mooie mokka-achtige kleur!

Mijn koekjeslaag ziet er trouwens iets anders uit dan het originele recept. De benodigde ‘brown sugar’ is namelijk nergens te koop in Nederland. Ik koos uiteindelijk voor donkere basterdsuiker, maar voor een iets lichtere kleur kun je ook de lichtbruine variant gebruiken. Ik bakte trouwens alle lagen van de taart ongeveer een kwartier langer dan vermeld. Blijkbaar hebben die Amerikanen een soort superovens, want mijn baksels hebben altijd meer tijd nodig.

Veel plezier met bakken en als je de taart heb gemaakt, ben ik benieuwd naar het eindresultaat!

Verjaardagstaart met oreo, brownie en koek

verjaardagstaart met oreo, brownie en koek

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


5 thoughts on “Verjaardagstaart met koek, oreo en brownie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *