Van taarten bakken naar bakworkshops

Van taarten bakken naar bakworkshops

BOEM! Dat is het geluid van een knoop die ik eindelijk heb doorgehakt. Voor veel happy klanten is het vast even slikken, maar ik heb besloten om alleen nog doosjes per post te versturen voor de feestdagen. Het was superleuk om een lach op jullie gezicht te toveren met mijn sweets, maar er gaat simpelweg teveel tijd in zitten tegen te weinig opbrengst. Als daar dan ook een lijf bij komt dat het niet fijn vindt om uren achter elkaar te bakken, dan moet je een beslissing maken. Maar zoals gezegd kunnen jullie met de feestdagen gelukkig nog wel lekkers bestellen! Hiervoor maak ik special edition doosjes in het thema van die feestdag. Daarnaast blijf ik ook gewoon taarten op bestelling maken.

Wat kun je nog meer op Piek & Pie verwachten?

Bakworkshops – Ik haal ontzettend veel voldoening uit dingen leren aan mensen. Al enige tijd geef ik nu de workshop macarons maken en dat smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer. Komende maanden kunnen jullie dus meer bakworkshops verwachten. Denk bijvoorbeeld aan het zelf maken van homemade Snickers, meringues en gevulde geoharten. Laat het vooral ook even weten als je heel graag iets wil leren bakken of waar je momenteel mee worstelt in de keuken. Wie weet kan ik hier een workshop mee bedenken! Wil je graag macarons leren maken? Je leest hier alles over de macaronworkshop.

workshop macarons maken

Workshop foodfotografie

Wil je graag betere foto’s leren maken van jouw creatieve baksels? Of je nou net begint met fotograferen of al enige ervaring hebt: Je bent van harte welkom bij de workshop foodfotografie! Ik zorg voor allerlei zoete lekkernijen die jij op een nieuwe, creatieve manier leert fotograferen aan de hand van praktijkopdrachten. Hierbij maak je gebruik van allerlei achtergronden, mooie lepeltjes, bordjes en andere props uit mijn keuken. Na de workshop ontvang je feedback op jouw 5 mooiste foto’s. Je leest hier alles over deze nieuwe workshop foodfotografie.

Workshop foto’s bewerken in Lightroom

Wil je een boost geven aan jouw Instagram-feed met prachtige foto’s van jouw sweets, maar heb je weinig verstand van beeldbewerking? Dan is de workshop Lightroom iets voor jou! Aan de hand van eigen foodfoto’s geeft Caroline veel tips & trucs over beeldbewerking. Kleine aanpassingen aan foto’s kunnen een groot verschil maken. Zo ga je van een Insta-feed vol grauwe foto’s naar een frisse look met heldere, frisse kleuren. Zo’n feed waar je maar doorheen blijft scrollen en van de ene mooie foto in de ander rolt. We gaan tijdens de workshop ook aan de slag met jouw eigen fotografie.

Foodtalk

Met mijn verhalen over food neem ik je mee op avontuur. Alles draait om sfeer, emotie en vooral enthousiasme voor lekker eten. Je moet de vers gebakken taart in de patisserie bijna kunnen ruiken of hardop gniffelen om een kleine blooper in de keuken. In de rubriek Foodtalk vind je interviews met foodies, kijkjes achter de schermen bij bakkerijen en reviews van de nieuwste bakboeken.

Meer weten? Stuur even een mail naar info@piekandpie.com. 

Vegan muffins met aquafaba, banaan en walnoten bakken met Eke Mariën