Lekkere adresjes in Middelburg

Deze week ging ik op stap in Zeeland voor mijn werk. Het is niet om de hoek, dus een goede reden om lekker een paar dagen eropuit te gaan met mijn vriend. We sliepen in een super schattige B&B genaamd Bed en Brood in het plaatsje Veere. Het is een voormalig godshuis en de kamers hebben van die ouderwetse balkenplafonds. Daar maak je mij altijd wel blij mee. Onhandig als ik ben, heb ik wel een paar keer mijn hoofd gestoten haha!

Bed & Brood - leuke adresjes in Middelburg

Toen we ’s ochtends uit ons bed kwamen was het Valentijnsdag. Voor de gelegenheid had de gastvrouw onze ontbijttafel gedekt met een glaasje prosecco en rozenblaadjes. Zo leuk! Het ontbijt was heerlijk met een versgebakken eitje, croissantjes en suikerbrood. We waren trouwens de enige in de hele B&B, dus we mochten zelf bepalen wanneer we wilden ontbijten. Een voordeel als je ’s winters in Zeeland vertoeft!

Ik hoefde pas de volgende dag aan het werk, dus we hebben lekker een middagje door Middelburg geslenterd. Ze hebben best veel kleine straatjes met leuke boetiekjes. InMiddels is wel een hippe concept store waarin verschillende kleine bedrijfjes zitten. Je koopt er leuke posters, kaarten en je kunt er zelfs aan yoga doen of je haar laten knippen. Bij Lievelings verkopen ze onwijs schattige spulletjes van mijn favoriete merk A Little Lovely Company. Goed nieuws: ze hebben ook een webshop!

Honey Pie - lekkere adresjes in Middelburg

Maar als ware zoetekauw en eetschuur (zo noemt mijn vriend me altijd) was mijn echte missie natuurlijk om leuke eettentjes te vinden! ’s Middags hebben we heerlijk taart gegeten bij HoneyPie. Ik had de meest goddelijke Miljonaire’s Shortbread die ik ooit gegeten heb en mijn vriend had een punt Red Velvet. Vooral de cream cheese frosting was echt to die for!

Uiteraard moesten we ook onze voorraad chocola aanvullen, dus sloegen we een halve kilo bonbons in bij Chocolaterie Burger.  Aan de overkant van de straat zit De Tuin van Broeder Ludovicus. Geen echte tuin, maar een biologische winkel waar ze veel soorten chocola verkopen, bijvoorbeeld van het merk Vivani. Ik koos voor superior dark met 70% cacao en cranberries.

De Tuin van Broeder Ludovicus - lekkere adresjes in Middelburg

Ik ben nog het meest benieuwd naar de Chocolate Mexicano die ik bij het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire Zaken kocht. De verpakking is wel bijzonder met twee dunne, ronde schijfjes chocola erin. Volgens de verkoopster is het een heel grove chocola waarin je alle ingrediënten zoals de rietsuiker goed proeft. Ik zag ook repen met stevia, 100% cacao en kwaliteitsmerken als Callebaut. Voor echte chocoholics is dit wel de place to be! Al is het maar voor de bijzondere bonbons uit eigen atelier.

‘S avonds zijn we voor het eten teruggegaan naar Veere. Bij Suster Anna hadden we wederom het rijk voor ons alleen en aten we heerlijke (maar machtige!) pannenkoeken. Ik had zelf een versie met warme kersen en slagroom en mijn vriend had een klassieker met kaas en spek. Gelukkig hadden we nog een gaatje, want het restaurant staat bekend om de beste appeltaart van het dorp. En die titel is het gebak helemaal waard!

Suster Anna - lekkere adresjes in Middelburg

Om de laatste dag goed af te sluiten kozen we voor restaurant Scherp. Wow! Wat zal ik zeggen…goede bediening, chique sfeer en last but not least…wat een lekker eten!  Ik waande mezelf helemaal in Masterchef. De borden waren super mooi opgemaakt; over de plek van elk ingrediënt was nagedacht. Ik had zelf een toetje met een crème brûlée, vanille ijs en stukjes brownie. Mijn vriend had een jaloersmakend toetje met peer en verschillende soorten chocolade.

Restaurant Scherp - lekkere adresjes in Middelburg 2

Restaurant Scherp - lekkere adresjes in Middelburg

En of dat nog niet genoeg was kregen we een proeverij van allerlei lekkere hapjes bij de thee. Het was bijna een op zichzelf staand toetje haha! We begonnen met een panne cotta, daarna boterkoek, een bonbon met een onwijs lekkere vulling van passievrucht, een gelei met wat zure suiker en als klap op de vuurpijl een mossel die gelukkig een heerlijk chocolaatje bleek te zijn! Het is dat Scherp wat duurder is (lees: 100 euro met zijn tweeën zonder voorgerecht) en dat het niet om de hoek is, anders werd het mijn stamrestaurant.

Alles bij elkaar hebben we een geweldige mini-vakantie in Zeeland gehad! Zo wil ik wel vaker een werkbezoekje afleggen…

P.S: Ik sliep in Veere omdat het stadje vlakbij mijn werkafspraak zat en omdat het heerlijk kneuterig is met een winkelstraat met maar liefst acht winkels ofzo. Wel allemaal lokale ondernemers, dus je maakt veel kans op een snuisterij die je nergens anders tegenkomt. Veere is heel leuk om een bliksembezoek aan te brengen als je toch in de buurt bent.

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


7 gedachten over “Lekkere adresjes in Middelburg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.