Ruby chocolade truffels voor Valentijnsdag

Hoe zit het bij jou? Word jij graag overladen met rozen op Valentijnsdag of vind je het maar een commercieel gebeuren? Ik heb zelf niet zo veel met Valentijnsdag. Toch vind ik het stiekem wel leuk om een lief kaartje van mijn vriend te krijgen. Een te schattige pup zou nog beter zijn, maar na 13 jaar zeuren heb ik die hoop maar opgegeven haha! Wil je jouw grote liefde met een origineel én super lekker cadeautje verblijden? Maak dan deze ruby chocolade truffels! Je kunt natuurlijk elke vorm kiezen die je wilt, maar ik vond hartjes wel gezellig voor Valentijnsdag. En de truffels zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Vooral met een koekjesuitsteker in hartvorm ben je zo klaar!

Truffels Valentijnsdag

Ingrediënten (voor 8 truffels)

6 Oreo’s
44 gram Monchou
150 gram Ruby smeltchocolade van Jumbo
Koekuitsteker in hartvorm

Aan de slag

1. Maal de Oreo koekjes fijn in een blender of foodprocessor. Voeg de MonChou toe en kneed tot een deeg. Maak van het deeg een dunne plak. Leg op een bord op een stuk bakpapier en steek er met de uitsteker een hart uit. Leg alle harten op een bordje met vershoudfolie en zet in de koelkast voor minimaal een uur.

2. Als de harten voldoende zijn gekoeld en daarmee ook steviger zijn geworden, kun je de chocolade (au bain-marie of in magnetron) smelten. Dip de Oreo harten in de chocola en leg ze op een vel bakpapier. Laat de chocolade volledig uitharden.

3. Bewaar de Oreo truffels in een afgesloten bakje in de koelkast. Hier kun je ze zo’n 4-5 dagen bewaren. Houd er wel rekening mee dat deze Ruby chocola iets kan uitslaan. Mocht je ze snel willen opeten (en dat kan ik mij voorstellen haha!), dan kun je ze beter buiten de koelkast bewaren.

Truffels Valentijnsdag

 

 

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


1 gedachte over “Ruby chocolade truffels voor Valentijnsdag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.