Review Rachel Khoo’s kookschrift

Toen ik het kooktijdschrift van Rachel Khoo in de winkel zag liggen, werd ik meteen happy!  De cover is een feestje voor het oog met kleurrijke foto’s en tekeningen van prachtige gerechten en ingrediënten. Sla je het boek open, dan zitten de eerste bladzijden vol met vlekken en spetters. Het lijkt erop dat dit boek al heel wat uurtjes in de keuken heeft meegemaakt! En dat is ook helemaal de bedoeling. Rachel Khoo gunt ons namelijk een kijkje in haar eigen kookschriftje. Zoals ze zelf zegt: “…die boekjes eindigen vrijwel allemaal gescheurd, vol ezelsoren en bespat met vlekken van voedsel dat ik ergens ter wereld heb gegeten of in mijn eigen keuken heb klaargemaakt. Alle recepten, illustraties, keukennieuwtjes en tips die in mijn notitieboek terugkomen wil ik graag met jullie delen.”

rachel khoo, kookschrift, Rachel Khoo's Kitchen Notebook

En ik ben blij toe! Rachel neemt ons mee op culinaire wereldreis; van het geurige Istanboel tot de onbekende achteraf straatjes in haar geboortestad Londen. Tel daar haar multi-culti roots bij op en een bonte verzameling internationale recepten is een feit. De schnitzels van aubergine hebben we te danken aan haar Oostenrijkse vader en met de vegetarische shepherd’s pie doet ze eer aan haar Britse geboortegrond.

Het zal je niet verbazen dat mijn hart vooral sneller gaat kloppen van het hoofdstuk ”zoet”. Volgens Rachel zitten zoete lekkernijen in haar DNA; well, shake my hand baby! We kunnen ons verlekkeren aan Franse klassiekers als tartelettes en appeltaart met een twist, maar ook experimenteren met een verrassend recept voor een eetbaar bostafereeltje.

Zelf heb ik een eerste poging gedaan om eclairs te maken. Na het zien van Heel Holland Bakt had ik een beetje de bibbers voor deze Franse classic, maar ik ben blij met het eindresultaat! De combinatie van vers fruit, het zoete glazuur en de banketbakkersroom is echt heerlijk. Wel zoet, maar niet té. Het is een ideaal gebakje voor mensen die geen enorme taartpunt op kunnen.

Rachel Khoo's Kitchen Notebook, rachel khoo, eclair, eclairs

Het recept was lekker uitgebreid en met handige beschrijvingen als “het mengsel heeft nu de consistentie van klonterige aardappelpuree”. Dat begrijpt iedereen! Leuk zijn ook de korte introducties bij elk recept. Zo matchen de kleuren van het verse fruit met  Rachels favoriete routes van de Londense metro. Enige minpuntje is dat ze wat vaker mag aangeven hoe lang je moet kloppen of wanneer de banketbakkersroom ongeveer van het vuur af moet. Een kwestie van uitproberen dus! Al je ervaringen, bloopers en successen kun je kwijt op de handige aantekeningen-pagina’s achterin het boek. Wil je zelf eens een poging wagen om eclairs te maken? Ik vond hier het recept!

 

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.