Review Koopmans stroopwafelcake

Je kent het vast wel…Heel weinig tijd, maar je hebt toch een onstilbare trek in iets lekkers. Die lekkere trek heb ik zo’n beetje elke dag. Het is niet helemaal keukenprinses-waardig, maar die kant-en-klaar pakken zijn dan wel een uitkomst. Traditiegetrouw maak ik altijd iets lekkers voor de deelnemers aan mijn fotografieworkshops. Dit keer viel ik voor de Koopmans stroopwafelcake. Het enige dat je naast het pak nog nodig hebt zijn onderstaande ingrediënten:

Review Koopmans Stroopwafelcake

Na het voorverwarmen van de oven en het invetten van de cakevorm pak ik de cakemix erbij. Uit het zakje komt een heerlijke, zoete geur van stroopwafels en ik zie kleine stukjes karamel zitten. Dat belooft veel goeds! Voor het beslag klop je de boter zacht en romig om vervolgens de cakemix en eieren in één keer toe te voegen. Na in totaal 2,5 minuut kloppen heb je een mooi, luchtig beslag. Easy! Het ziet er dan zo uit:

Review Koopmans Stroopwafelcake

Nu komt het moeilijkste gedeelte…Het snijden van twee stroopwafels in kleine stukjes zonder ze allemaal in je mond te stoppen. ;) Je snapt het al…dit mislukt compleet, maar gelukkig had ik al meer ingeslagen dan ik eigenlijk nodig had. Nadat ik alle koek door het beslag heb gespateld kan het al in de cakevorm. Als finishing touch gaan er nog stukjes stroopwafel over de bovenkant.

Review Koopmans Stroopwafelcake

Review Koopmans Stroopwafelcake

Na een dik uur vol verwachting door het ovenraampje gluren en hongerig makende geuren die door heel het huis trokken, is de stroopwafelcake klaar. ’s Avonds heb ik stiekem alvast een stukje geproefd, want de kok moet wel weten wat hij zijn gasten voorzet toch? En ik kan zeggen: hij is leeeekkeeeerr! Het enige nadeel is dat de cake wat moeilijk te snijden is door de harde stukjes stroopwafel op de bovenkant. Een scherp (brood)mes is dus geen overbodige luxe.

Review Koopmans Stroopwafelcake

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


2 gedachten over “Review Koopmans stroopwafelcake”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.