Review Het Laura’s Bakery Kinderbakboek

Ik ben terug van weggeweest! Door die ‘geweldige’ Corona-crisis in combinatie met een zoete peuter, schoot het bloggen er even bij in. But I’m back!  En wel met iets leuks, want ik geef jullie een kijkje in het nieuwe Kinderbakboek van Laura Kieft van het succesvolle bakblog Laura’s Bakery. Alweer het vierde boek van deze bakkoningin!

Van chocolate chip wafels, homemade Twix tot ijsjes cupcakes; in het boek vind je dertig heerlijke recepten. Elk recept is voorzien van een handig stappenplan vol vrolijke illustraties. Het kan dus bijna niet mis gaan! Heb je toch behoefte aan wat extra hulp? Voorin het bakboek deelt Laura handige tips en trucs en een lijst met de ongeschreven bakregels van het bakken.

Laura's Bakery kinderbakboek

Ik heb natuurlijk zelf ook mijn schort omgedaan om een recept te testen. Na wat keuzestress kwam ik uit bij de stroopwafel boterkoek. Want even serieus…boterkoek met stukjes stroopwafel en fudge. What’s not to love? Het bleek een super eenvoudig recept met slechts acht ingrediënten. En zoals we van Laura gewend zijn, vind je die items gewoon bij de supermarkt en niet bij een of andere vage toko waar je stad en land voor moet afreizen. Enige nadeel van deze stroopwafel boterkoek is dat je een dag lang watertandend moet afwachten tot deze is opgesteven. Maar dan heb je ook wat hoor..heel lastig om het bij één stukje te laten!

Boterkoek Laura's Bakery

Als je het bakboek verder doorbladert, zien de recepten er stuk-voor-stuk top uit. En toch knaagt er iets aan me. Ik vind het namelijk geen echt bakboek voor kinderen. De illustraties zijn super handig voor jonge bakkers, maar daar blijft het eigenlijk bij. Afgezien van de ijsjes cupcakes, M&M koeken en de egelbroodjes kom ik nauwelijks recepten tegen die specifiek voor kinderen zijn. De appeltaart, American pancakes of aardbeien tiramisu hadden net zo goed in één van Laura’s andere bakboeken kunnen staan. Het draait dus eigenlijk alleen om de vernieuwde kidsproof lay-out. Een gemiste kans dus, jammer. Toch krijgt het boek voor eigen gebruik een mooi plekje in mijn kast.

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


1 gedachte over “Review Het Laura’s Bakery Kinderbakboek”

  • Ik heb zo’n overheerlijke boterkoek meegekregen van Caroline. Door de uitzonderlijke warmte zacht geworden, heb ik de koek een paar uur in de koelkast gelegd., daar werd hij nog lekkerder van. We hebben er een paar dagen van genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.