Review Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Mijn dochter Rosa van drie jaar oud houdt al ontzettend van taartjes maken en natuurlijk (niet zo) stiekem snoepen tijdens het bakken. Dus toen ik de vrolijke en kleurrijke cover zag van het Heel Holland Bakt Kinderbakboek van Kosmos Uitgevers moest ik het boek natuurlijk meteen in huis halen! De geweldig leuke stapeltaarten, monstersoesjes en rupsenmacarons op de cover geven je een instant happy gevoel en ook als volwassene wil je eigenlijk meteen aan de slag!

Maar waar te beginnen? Er staan ZO veel leuke en originele baksels in dit boek! Wat jongere kinderen kunnen aan de slag met eenvoudige recepten voor bijv. boterkoek met chocoladespijs of M&M-koekjes. Heb je een ambitieuze keukenprins(es) in huis? Tover dan samen een taart met alle kleuren van de regenboog uit de oven of bouw een heel dorp van geglazuurde koekjes! De hartige trek stil je met schattige kaashartjes van bladerdeeg of ga op de gezonde tour met een cake bomvol noten en wel vier soorten fruit. Bakken hoeft met dit boek niet altijd ongezond te zijn. Wel zo handig met kids!

heel holland bakt kinderbakboek

Als je hoofd gaat duizelen van sommige recepten en termen, kun je gelukkig teruggrijpen op de handige baktips voorin het boek. Als kind had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord van au bain-marie smelten. Ik verbrandde steeds mijn chocola haha! Om van eieren splitsen nog maar te zwijgen. Gelukkig wordt het voorin het Heel Holland Bakt Kinderbakboek allemaal uitgelegd. Dat had van mij zelfs nog wat uitgebreider gemogen. Ga je echt aan de slag met een recept, dan vind je daar nog handige tips over het bewaren van je baksels of bijv. variëren met andere smaken. Voorin het Heel Holland Bakt Kinderbakboek vind je ook basisrecepten voor o.a. cake, biscuit en vullingen zoals banketbakkersroom en meringuebotercreme. Laat je fantasie de vrije loop en ga helemaal los op de ideale taart met jouw favoriete smaken!

Heel Holland bakt kinderbakboek

Met Rosa ben ik de keuken ingedoken om een heus prinsessenkasteel te maken van wafels en fruit. Het recept leek op het eerste oog een fluitje van een cent. De muren maak je van wafels, vullen met kwark, hoorntjes erop en klaar! Jammer genoeg eindigde ik met een ‘ontploft’ kasteel zoals Rosa het noemde. De kwark zette uit en duwde steeds de muren omver. Eigenlijk ook wel logisch als je deze niet aan elkaar ‘monteert’ met iets kleverigs, maar hier was niets over te vinden in het recept. Balen dus. Overigens baalde vooral mama, want Rosa was toch heel blij met haar roze kasteel. En de smaak was top! ”Waar het komt is het toch donker”, zegt mijn moeder altijd haha! Maar daar doe je het natuurlijk niet voor als bakker. Komend weekend een nieuwe poging met een ander recept!

Ondanks ons kasteel met instortingsgevaar is het HHB Kinderbakboek een superleuke inspiratiebron voor alle bakgrage kids. Of je nu net begint of al bijna klaar bent om zelf in Heel Holland Bakt te schitteren. Enthousiast? Je kunt het boek hier kopen!

heel holland bakt kinderbakboek

Expectations versus reality haha!

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.