Review De chocolade bar boek van Anne-marij de Koning

Yeah! Laatst kreeg ik het bakboek De chocolade bar van Anne-Marij de Koning cadeau van uitgeverij Good Cook. Al bij het zien van de cover was ik enthousiast! Mensen die mij kennen weten dat ik (soms iets té) blij word van chocolade en al helemaal van mijn eigen repen maken. In De chocolade bar is het nog lastig kiezen met welk lekkers je begint. Van mega Snickers tot chocolate chip cookie sandwiches en witte Kitkat-repen. Anne-Marij tovert de meest creatieve creaties uit haar hoge hoed. Wil je ook meteen aan de slag met de meest prachtige chocoladerepen? Dan hoef je gelukkig niet meteen naar de winkel te rennen om een chocolademal te kopen. Anne-Marij maakt de mooiste repen met hetzelfde gemak in een bakblik of op de bodem van een cakevorm. Handig! Vooral als je pas jouw eerste stappen zet in de wereld van de chocola.

De chocolade bar Anne-marij de Koning

Zelf heb ik nog nooit een chocoladereep gemaakt, maar De chocolade bar verleidt je om meteen de keuken in te duiken. Met chocola werken is en blijft wel een uitdaging, vooral dat temperen is een lastig klusje. Alleen precies de juiste temperatuur geeft die mooie glans en welbekende ‘knak’. Gelukkig geeft Anne-Marij in haar inleiding de nodige technische tips en trucs om ons enig zelfvertrouwen in te praten haha! Het is wel wat teleurstellend om te zien dat Anne-Marij de techniek zelf ook niet helemaal onder de knie heeft. Op sommige (overige zeer smakelijke) foto’s zie je doffe of streperige chocola. Super jammer.

De chocolade bar Anne-marij de Koning

Toch is De chocolade bar voor elke liefhebber van het bruine goud een heel smakelijke toevoeging voor de boekenplank! Ik twijfel nog even of ik mij eerst waag aan de citroenreep met grote brokken meringue (nomnom!) of de witte chocola met perzik en honey comb! Door dit leuke boek krijg ik in ieder geval heel veel zin om de perfecte chocoladereep te gaan maken. Smakelijk cadeautje ook voor Sint of Kerst!

Je kunt De chocolade bar hier kopen!
De chocolade bar Anne-marij de Koning
Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.