Review Dapeppa koekjes

Al vanaf oud & nieuw keek deze koekjespot van Dapeppa mij aan, maar koekjes bakken..ho maar! Door een operatie kon ik een paar maanden niet voor keukenprinses spelen, maar nu is het dan eindelijk zover. Ik was al heel lang benieuwd hoe deze Dapeppa koekjes met walnoten en cranberry’s smaken. Ik vind het een ontzettend leuk concept; een pot vol met ingrediënten waar je meteen mee aan de slag kunt! Je hebt alleen nog een ei en wat boter nodig.

dapeppa, koekjes, koekjespot, koekjes bakken, diy

Ik moest eerst de walnoten in stukken hakken. Van die “knokige” koekjes waar van alles uit steekt vind ik niet zo mooi, dus heb ik de noten in kleine stukjes gehakt. Daarna mocht ik lekker kliederen en met mijn handen alle ingredienten door elkaar mengen! In het begin is het wel een beetje sticky, maar na even kneden komt het helemaal goed.

dapeppa, koekjes, koekjespot, koekjes bakken, diy, walnoten, hakken, gehakte

Van het deeg maak je kleine balletjes die je iets platdrukt om koekjes te vormen. Ik had nog wat koekjesuitstekers in de kast liggen, dus heb ik ook geëxperimenteerd met wat hartjes. Ik was benieuwd of dit beslag hier geschikt voor zou zijn, maar de koekjes behouden prima hun vorm.

dapeppa, koekjes, koekjespot, koekjes bakken, diy

Toen de koekjes in de oven zaten en het huis zich met verse koekjes-geur vulde, heb ik ondertussen even de koekjespot geweekt in wat warm water. Als bonus heb ik nu een leuk weckpotje om van alles in te bewaren, maar het is natuurlijk ook superleuk om een pot zelfgemaakte koekjes cadeau te geven voor een verjaardag, moederdag of gewoon zomaar!

En de smaak? Super lekker! De koekjes zijn van buiten knapperig en van binnen zacht en super chewy van structuur. Je proeft heel duidelijk de walnoten en de cranberries zijn lekker zoet. Mijn vriend en ik moeten ons inhouden om het bij één koekje per dag te houden haha! Ik nam net even een kijkje op de website en Dapeppa heeft ook smaken als marshmallow pure chocolade en macadamia witte chocolade. Ohoh..zo wordt het wel gevaarlijk makkelijk om te zondigen met heerlijke zelfgemaakte koekjes!

dapeppa, koekjes, koekjespot, koekjes bakken, diy

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


1 gedachte over “Review Dapeppa koekjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.