Review Cookies4Fun koekuitstekers met winactie

Joepie, er komt mooie lenteweer aan! Een goed moment om mijn nieuwe bakset voor 3D bloemenkoekjes te gebruiken! Via Facebook kreeg ik laatst een berichtje van Cookies4Fun. Of ik een nieuw ontworpen koekuitstekers wilde proberen. Dat liet ik mij natuurlijk geen tweede keer zeggen!

Een paar dagen later rolt er al een pakketje door de brievenbus. Bij het uitpakken ben ik blij verrast; het doosje ziet er heel gezellig uit. De uitstekers voor de koekjes blijken knalroze. Dan scoor je bij mij direct al punten haha! De set bestaat uit een zonnebloem, tulp en een “fantastie”bloem zoals je die vroeger altijd tekende op de basisschool. Verder zit er ook een rond vormpje bij voor het uitsteken van de bloempotten. Zo kun je de bloemenkoekjes leuk rechtop zetten.Koekuitsteker voor 3D bloemen van Cookies4Fun

Koekuitsteker voor 3D bloemen van Cookies4FunOp de flap van het doosje staat een heel simpel recept voor het maken van koekjesdeeg. Het is ook echt binnen een paar minuten gepiept. Nu is het even geduld hebben; het deeg gaat de koelkast in om af te koelen. Het recept zegt dat ik deegbal moet vormen, maar ik ben even eigenwijs en maak een platte deeglap van zo’n 2 centimeter dik. Op die manier koelt het deeg sneller af. Met de meegeleverde latjes kan ik het deeg makkelijk op één dikte uitrollen. De latjes zijn wel aan de korte kant, dus je moet ze even verleggen als je de gehele hoeveelheid deeg in een keer verwerkt.

Koekuitsteker voor 3D bloemen van Cookies4Fun

Koekuitsteker voor 3D bloemen van Cookies4Fun

Na een half uurtje continue op de klok kijken is het showtime! Ik mag de koekjes uit gaan steken. Jammer genoeg blijkt het koekjesdeeg nog veel te slap. Het blijft steeds aan de uitstekers hangen en mijn bloemen zien er dramatisch uit. Terug in de koelkast dan maar! Pas na twee uurtjes koelen durf ik weer een nieuwe poging te ondernemen. Dit keer gaat het iets beter, maar ik heb nog wel hulp nodig van een klein prikkertje om het deeg een handje te helpen. In het recept staat niets over het gebruik van bloem, maar dat is wel broodnodig tegen het plakken op je aanrecht.

Na een extra rondje koelkast en een kwartier in de oven zijn de koekjes klaar! Als ik de woonkamer in loop, hangt er een heerlijke geur van het bakken. Ik ben erg happy met het eindresultaat! De koekjes zijn mooi bruin en ze zijn gelukkig niet uitgelopen. Op het doosje stond trouwens 10 minuten koelen in de koelkast, maar ik heb een half uurtje aangehouden omdat mijn deeg zo zacht was. Beter het zekere voor het onzekere..

Koekuitsteker voor 3D bloemen van Cookies4Fun

Nu moest ik weer even geduld hebben, want de koekjes moeten natuurlijk goed koelen voordat je ze decoreert. Anders krijg je van die disasters met smeltend glazuur zoals in Heel Holland Bakt. In het recept staat dat ik royal icing kan gebruiken, maar er zit verder geen recept bij. Een gemiste kans, jammer! Gelukkig ken ik een goed recept voor 20-seconden icing van Laura’s Bakery. Op de website van Cookies4Fun staat trouwens wel handige tutorials voor het decoreren van koekjes met fondant of een glazuurstift.

Na een paar uurtjes crea-bea met icing (euhh..ik ben wat perfectionistisch) heb ik leuke bloemenkoekjes met vrolijke voorjaarskleurtjes. Ze passen perfect in de bloempotjes; het gaatje kan zelfs nog wel wat kleiner zodat de bloemen minder schuiven. De koekjes zijn natuurlijk super om cadeau te doen voor bijvoorbeeld een verjaardag, Moederdag of gewoon zomaar!

Koekuitsteker voor 3D bloemen van Cookies4Fun

Ik vind het een leuke uitsteekset die ik zeker vaker ga gebruiken. Jammer dat het deeg niet goed meewerkte, maar dat kan ook aan mijn koelkast liggen. Zoals gezegd had ik het recept iets uitgebreider gemogen met tips over de bloem en een recept voor royal icing, maar dat is dan ook alles. Cookies4Fun maakt het online wel weer goed met lekkere recepten voor bladerdeeg- en speculaaskoekjes.

WIN! WIN! WIN!
Ben jij enthousiast geraakt na het lezen van deze review en wil je ook zelf aan de slag? Dan heb ik goed nieuws! Van Cookies4Fun mag ik een uitsteekset voor 3D-bloemenkoekjes weggeven! Vertel mij in een reactie op deze blog waarom juist jij een setje moet winnen. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar! Ik maak de uitslag op 21 maart bekend via mijn Facebook-account.

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


8 gedachten over “Review Cookies4Fun koekuitstekers met winactie”

  • Superleuk!! Ik krijg zin in de lente en om koekjes te bakken als ik deze vrolijke bloemenkoekjes zie!!
    Lijkt me gezellig om samen met mijn twee kinderen deze vormpjes uit te proberen. ???

  • Hallo! Wat een leuke actie?! Ik ben activiteitenbegeleidster in een verpleeghuis waar ik werk met dementerende ouderen. We bakken zeer regelmatig want dat spreekt aan: leuk om te doen, ruikt lekker en het opeten is lekker natuurlijk?. Ik denk dat de bewoners het heel erg leuk zullen vinden als we deze vormen kunnen gebruiken om mooie en heerlijke koekjes te bakken! ???

  • Dat lijkt me geweldig om samen met mijn dochter te gebruiken: we bakken graag en verwennen daarmee heel veel mensen. Helaas zijn onze koekjesuitstekers echt aan vervanging toe.

  • Hele leuke koekjes-vormpjes…zou gaan bakken en dan de plaatselijke bewoners van het bejaardencentrum verwennen en al mijn lieve buurtjes ook…:-)

  • Op het einde van deze maand ben ik jarig. Dit zou ontzettend leuk zijn om vrienden en familie mee te trakteren. Je wordt er zo vrolijk van. Ik zou eens proberen om ze te versieren met chocolade (gekleurde witte chocolade). Ik zie het al helemaal zitten :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.