Peek a boo cake met hart

Als je in mijn voorraadkast duikt, zou je denken dat ik een enorme zoetekauw ben en elke avond met iets lekkers op de bak zit. Verschillende chocoladerepen, zuurtjes, snoephartjes, spekjes…noem het op en grote kans dat ik het in huis heb. Het zijn allemaal overblijfselen van mijn bakavonturen. Om die verzameling wat te laten slinken, heb ik laatst expres gebakken met dingen die ik nog in huis had.

In dit geval deed ik lekker makkelijk met twee pakken complete mix voor cake van Homemade. Ik gaf er wel een leuke twist aan door met de twee verschillende kleuren deeg een peek a boo ofwel surprise inside cake te maken. Als je zo’n cake aansnijdt zie je aan de binnenkant als verrassing een klein figuurtje zitten in een andere kleur.

peek a boo cake met hart

Het lijkt misschien lastig te maken, maar het is echt heel makkelijk. Ik heb de stappen even voor je op een rijtje gezet.

1. Maak de vanillecake volgens de verpakking en voeg op het laatst een kleurstof naar keuze toe. Je hebt wel een theelepel kleurstof nodig voor een flink felle kleur. Ik ben nog iets te zuinig geweest.
2. Bak de vanillecake en laat volledig afkoelen.
3. Zet de cake een half uurtje luchtdicht verpakt in de koelkast.
4. Kies ondertussen een leuke koekjesuitsteker die niet al te groot is, zo’n 4 cm is prima.
5. Snij plakken cake met de dikte van de koekjesuitsteker.
6. Steek de vormpjes voorzichtig uit de cake.
7. Zet alle vormpjes tegen elkaar aan, zodat ze een rechte lijn vormen en stop ze luchtdicht verpakt 1,5 uur in de vriezer, bijvoorbeeld in tupperware. Je wil de vormpjes straks in één keer in het bakblik kunnen plaatsen.
8. Maak ondertussen het deeg van de chocoladecake.
9. Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel een heel dun laagje van het chocoladebeslag over de bodem van de cakevorm. Een te dikke laag beslag duwt de vormpjes omhoog tijdens het rijzen.
10. Plaats de vormpjes in een rechte lijn op het laagje beslag.
11. Giet de rest van het beslag over de vormpjes en zorg dat ze goed bedekt zijn. Het kan zijn dat je iets aan beslag overhoudt. Hier kan je mooi muffins van maken! Houd dan wel een kortere baktijd aan.
12. Zet de cake in de oven en houdt de normale baktijd aan.
13. De vormpjes die omhuld zijn door het chocoladebeslag drogen niet uit. Voor de twee vormpjes aan de buitenkant van de vorm geldt dat wel, omdat je deze tegen de bakvorm plaatst zonder beslag er tussen. Ik heb die twee plakjes eraf gesneden.
14. Laat de cake volledig afkoelen en overgiet met chocoladeglazuur van Dr. Oetker. Gebruik een spatel of mes om het glazuur egaal over de cake te verdelen.
15. Leef je uit met sprinkles of andere decoraties!

Ik heb deze cake nu zomaar gemaakt omdat ik lekkere trek had, maar hij werkt natuurlijk ook heel goed voor bijvoorbeeld een gender reveal party waarop je het geslacht van het verwachte kindje bekend maakt! Werk dan met blauwe en roze sprinkles, zodat het tot op het laatst een verrassing blijft of het een jongen of een meisje wordt. En je kan deze cake natuurlijk aanpassen voor allerlei feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan een pompoen of spook voor Halloween of een kerstboom voor Kerstmis.

Zou jij je wagen aan een surprise inside cake en met welk thema? Ik ben benieuwd!

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.