Hotspots voor foodies in Wenen

Van de beroemde Sachertorte en klassieke apfelstrudel tot schnitzels zo groot als je bord. Je vindt het allemaal in Wenen. Een heel goede reden om samen met mijn vriend een bezoekje te brengen aan deze romantische hoofdstad van Oostenrijk. Half november bleek een perfecte timing voor onze trip. De stad was al helemaal in kerstsfeer en de bomen hingen vol lampjes. We konden heerlijk over de gezellige kerstmarkten struinen zonder voetje-aan-voetje te lopen met duizenden andere toeristen.

Vooral de kerstmarkt voor het Rathaus was heel mooi. Had je eenmaal genoeg van het shoppen bij de tientallen kraampjes en eettentjes, dan kon je jezelf vermaken met een ritje over een enorme ijsbaan. Een goede manier om wat calorieën te verbranden. Geen overbodige luxe met zoveel culinaire hotspots in de stad! Dit zijn mijn favorieten:

Hotel Sacher
In dit wereldberoemde hotel ging ik voor warme choco met een flinke dot slagroom én natuurlijk een punt Sachertorte. De smaak is top: niet te zoet en je proeft veel chocolade. Maar tegelijkertijd is deze overbekende taart niet heel spectaculair. De historische setting met kroonluchters en marmeren tafeltjes maakt veel goed. Het draait echt om de beleving.

Philharmoniker Str. 4, 1010 Wien

Hotel Sacher - Hotspot in Wenen
Hotel Sacher - hotspot in Wenen

Demel
Staat er een te lange rij voor hotel Sacher, probeer dan eens een plekje te bemachtigen bij patisserie Demel. Vooral rond theetijd moet je vaak even wachten, maar dat is het zeker waard. De torenhoge taarten en petit fours zagen er allemaal even lekker uit. Uiteindelijk ging ik voor een punt maanzaadtaart met een laagje frambozengelei. Bij binnenkomst kun je achterin de zaak meekijken in de bakkerij. Altijd leuk!

Kohlmarkt 14, 1010 Wien

 

Demel - hotspot in Wenen

Pure Living Bakery
Heb je lekkere trek en wil je eens iets anders dan taart? Dan is Pure Living Bakery een aanrader! De eigenaresse liet zich inspireren door haar reizen naar Amerika en dat zie je direct aan de menukaart. Van de wafels vol banaan, chocolade en karamelsaus begin je spontaan te watertanden. Om het nog maar niet te hebben over de ijscoupes met namen als ‘Sticky Strawberry Mess’ en ‘Choccy Woccy Heaven’. Alle lekkernijen zijn homemade zonder conserveringsmiddelen en andere troep.

Burggasse 68, 1070 Wien

Pure Living Bakery - hotspot in Wenen
Pure Living Bakery - hotspot in Wenen

Palmenhaus
Tijdens een lunch in het Palmenhaus blijf je maar omhoog kijken. Metershoge palmen torenen hoog boven je uit. Deze oude plantenkas is getransformeerd tot gezellige eetgelegenheid. De lunchkaart is goed, maar ik liet mij verleiden door de torenhoge taarten die bij de ingang staan uitgestald. Heb je eenmaal je buik vol gegeten, dan kun je vlinders bewonderen in een ander deel van de kas.

Burggarten 1, 1010 Wien

Palmenhaus - hotspot in Wenen

Naschmarkt
Deze oudste en meest bekende markt van Wenen is een waar walhalla voor elke foodie. De kramen liggen vol met tientallen soorten kruiden en bijzonder fruit uit alle windstreken. Ook als je niets nodig hebt is het zeker een aanrader om over de markt te slenteren. Al is het maar om allerlei heerlijkheden te proeven die je volop aangeboden krijgt. Ben je toch op de markt, hop dan ook even binnen bij Schokocompany. De muur van dit winkeltje is compleet bedekt met chocoladerepen. Keuze genoeg dus! Bij de kassa liggen heerlijke chocolat chip cookies voor onderweg.

Naschmarkt 326-331, 1060 Wien

Naschmarkt - hotspot in Wenen

Schokocompany - hotspot in Wenen

Beaulieu
Deze Franse bistro is gevestigd onder de gewelven van een prachtige passage. Ik was op slag verliefd! Eenmaal binnen is het interieur al even sfeervol met hoge plafonds en een open tweede verdieping. Zowel zoetekauwen als liefhebbers van hartig komen hier aan hun trekken. Als ik mijn vriend mag geloven was de quiche met paddenstoelen helemaal geweldig. Van al die kaas wordt mijn lijf niet blij, dus ik hield het bij een pain au chocolat. De serveerster vroeg of ik trek had in meer zoetigheid. Mijn buik zei ‘ja’, maar ik heb mezelf ingehouden. Daar had ik achteraf spijt van. De uitgestalde koffie éclairs en tartes au citron zagen er veelbelovend uit. Gezien de drukte rond lunchtijd is het handig om vooraf te reserveren.

Herrengasse 14, 1010 Wien

Beaulieu - hotspot in Wenen

Fräulein Anna – Plastic House
Hou je van girly (bak)spullen en snoeperige kleurtjes? Loop dan vooral even binnen bij deze geweldige giftshop. Van kookwekkers in de vorm van een ijsje tot notitieblokken vol donuts en glazen opbergpotten met flamingo’s. Fräulein Anna heeft het allemaal. Ik had zonder moeite met tassen vol goodies naar buiten kunnen stappen!

Goldschmiedgasse 4, 1010 Wien

Fraulein Anna - hotspot in Wenen

Babette’s – Spice and Books for Cooks
Een eettentje en een boekhandel in één! Na het struinen tussen honderden kook- en bakboeken, kun je aanschuiven voor een homemade lunch. Of leef je culinair uit en doe mee met een van de kookcursussen die de winkel aanbiedt. Jammer alleen is dat alle boeken in het Duits (vertaald) zijn. Geen probleem? Dan is Babette’s Kookboekenwinkel een ideale hotspot om aan jouw boekenverslaving te voldoen.

Schleifmühlgasse 17, 1040 Wien

 

 

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.