Goed begin: gezondere recepten voor taart en ander gebak

Allereerst de beste wensen voor een 2016 vol plezier, geluk en natuurlijk lekker eten! Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Je bent vast nog aan het uitbuiken van de oliebollen en appelflappen van gisteravond. Ik in ieder geval wel! Als toetje had ik een tiramisu trifle gemaakt met chocolade soesjes. We zijn er zo snel op aangevallen dat ik er geen foto van heb, maar het is een echte aanrader!

Om die Kerst en Oud & Nieuw kilootjes er weer snel af te hebben, ga ik deze maand iets (let wel ‘iets’) rustiger aan doen met taart en ander lekkers. Als ware zoetekauw kan ik het natuurlijk niet helemaal afzweren, dus heb ik wat gezondere recepten verzameld met o.a. minder suiker en sommigen zelfs met groenten! Eerder maakte ik al een gezond tussendoortje met dadels en noten  en chocolade courgette muffins. Wees gerust..de courgette proef je helemaal niet terug, maar de groente zorgt wel voor een luchtig cakeje. Je slaat dus twee vliegen in één klap..je voelt je minder schuldig én je krijgt groente binnen door een muffin te eten. Mooie deal toch? Veel eetplezier met onderstaand lekkers en laat je het even weten als je een recept hebt geprobeerd? Zou leuk zijn!

vegan no bake blueberry cheesecake
Wooow ik moet wel beginnen met deze vegan no bake blueberry cheesecake. Wat een plaatje! Ik word er alleen al blij van door ernaar te kijken. Benieuwd hoe hij smaakt!
Deze gezonde brownies zijn er goddelijk uit, maar ze bevatten geen geraffineerde suiker, lactose of gluten.
Deze gezonde brownies zien er goddelijk uit, maar ze bevatten geen geraffineerde suiker, lactose of gluten. Ze zitten wel boordevol courgette en dadels.
low fat apple cake
Deze low fat apple cake is weer eens wat anders dan appeltaart.
paleo chocolade bananenbrood
Doe mij maar twee plakjes van dit chocolade bananenbrood!
healthy carrot cupcake recipe
Worteltaart in muffinvorm die je lekker met niemand hoeft te delen!
Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


2 gedachten over “Goed begin: gezondere recepten voor taart en ander gebak”

 • Goedeavond,

  Wat ziet die bleuberry cheesecake er heerlijk uit. Heeft u deze zelf ook gemaakt en hoe ging dat?
  En heeft u misschien de nederlandse versie van het recept met de nederlandse afwegingen enz.? En waar kan ik de blauwe bessen poeder kopen? Veel vragen, maar hoop dat u er een antwoord op heeft. Alvast bedankt

  Gr.
  Annemieke

  • Hallo Annemieke,

   Bedankt voor je reactie. Die blueberry cheesecake is echt super mooi inderdaad! Ik heb me er zelf nog niet aan gewaagd, maar hij staat hoog op mijn to-bake lijstje. Ik kan je helaas niet helpen aan een Nederlands recept. Voor het afwegen van de ingrediënten kun je handige cups kopen in verschillende formaten bij bijvoorbeeld de Woerdman kookwinkel. Of gebruik bijvoorbeeld dit schema voor het omrekenen van cups naar grammen: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/amerikaanse-maten-cups.html Blauwe bessen poeder vind je bij http://www.deonlinedrogist.nl.

   Succes en als je de taart hebt gemaakt, ben ik benieuwd naar het eindresultaat!

   Groeten, Caroline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.