Foodfotografie voor CookingToday kookboek Nieuwe Buren

Dreams coming true! Alles wat je nodig hebt is wilskracht, enthousiasme en een ik-steek-mijn-neus-overal-tussen mentaliteit! :) Ik riep altijd dat ik nog eens wilde fotograferen voor een kookboek. Wie had kunnen denken dat ik die droom nu al kon waarmaken? Afgelopen maand had ik een ontzettend leuke samenwerking met Joyce Pherai van het foodplatform CookingToday. Samen werkten wij keihard aan haar eerste kookboek Nieuwe Buren ter ere van 20 jaar Leidsche Rijn. Om mensen in de buurt te leren kennen, ging Joyce op zoek naar persoonlijke verhalen en gerechten van haar buurtgenoten. Het resultaat is een bonte verzameling van nostalgische familierecepten en uiteenlopende smaken uit verschillende wereldkeukens.

Nieuwe Buren gaat over samen koken, samen eten en mensen samenbrengen. En dat merkte je al tijdens de productie van het boek. Alle gerechten heb ik gefotografeerd bij Joyce thuis. Terwijl zij haar kookkunsten op een deel van de recepten losliet, zorgde ik voor de styling en fotografie van de gerechten. Maar alleen waren we eigenlijk nooit. Haar keuken bruiste constant van de gezelligheid. Buurtgenoten stonden op de stoep met heerlijk ruikende gerechten uit alle windstreken. En kookluchtjes maken hongerig, dus streken zij graag neer om te proeven van de andere creaties. Zo stond de buurvrouw op de stoep met een kom van haar favoriete gerecht Soto Ayam en de plaatselijke banketbakster verwende ons met witte chocolade fudge. Niemand minder dan Barry Atsma deelde zijn favoriete familierecept voor tomatentaart.

CookingToday kookboek Nieuwe Buren Leidsche Rijn
Fotograaf: H. Ros

En gisteren was het dan eindelijk zover: de boeklancering!  Vrienden, familie én natuurlijk buurtgenoten kwamen naar de feestelijke bijeenkomst bij BraZZerie Abrona. Na een enthousiaste speech van Joyce en uitreiking van de eerste kookboeken, was de feestvreugde zeker nog niet voorbij. Bij hoofdsponsor Albert Heijn Vleuterweide mochten kinderen tijdens een bakworkshop aan de slag met een recept uit Nieuwe Buren: heerlijke taartjes vol zomerfruit. Een originele manier om het kookboek te introduceren bij het grote publiek!

Komende weken kun je in deze Albert Heijn alvast proeven van de heerlijke recepten. Ben je enthousiast en wil je zelf aan de slag? Het kookboek is te koop voor € 6.95 bij AH Vleuterweide en Mereveldplein (De Meern), de drie vestigingen van Boekhandel Kees, bij Brouwerij Maximus en BraZZerie Abrona. Het kookboek is online te bestellen via redactie@regioleidscherijn.nl en info@contenttoday.nl.

Een voorproefje van de hongerig makende foodfotografie. Ik verzorgde zowel de foto’s als de eindredactie van de recepten.

CookingToday kookboek Nieuwe Buren Leidsche Rijn

CookingToday kookboek Nieuwe Buren Leidsche Rijn

CookingToday kookboek Nieuwe Buren Leidsche Rijn

CookingToday kookboek Nieuwe Buren Leidsche Rijn

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


2 gedachten over “Foodfotografie voor CookingToday kookboek Nieuwe Buren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.