Chocoladefudgetaart met gezouten karamel

Hiep Hoera! Afgelopen weekend was mijn zus Jessica jarig! :) Ik had de eer om de verjaardagstaart te mogen bakken en het werd uiteraard een heel “fout” baksel. Ze is net zo’n zoetekauw als ik en ze had me al heel subtiel (not!) getipt toen ze deze taart op Facebook voorbij zag komen. En OH MY GOD…wat is hij lekker!! Een dikke bodem van oreokoekjes, een laag gezouten karamel en bovenop een romige chocolade fudge. Ben je al van je stoel gegleden? De combinatie van die verschillende smaken en structuren is in één woord echt god-de-lijk! Tegelijkertijd is deze chocoladefudgetaart ook heel erg machtig, maar dat mag de pret niet drukken toch? Hoe kleinere stukjes je snijdt, des te vaker je ervan kunt eten! Onderstaand recept komt van OhMyFoodness.

Chocolade fudgetaart met gezouten karamel

Benodigdheden (voor springvorm van 18-20 cm doorsnede)
  • 275 gram Oreo’s
  • 125 gram + 30 gram ongezouten roomboter
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 250 gram pure chocolade
  • grof zeezout/fleur de sel

1. Breng een grote pan met water aan de kook en leg hier 1 blikje gecondenseerde melk in. Laat dit zeker 1,5 uur koken en zorg ervoor dat het blikje altijd onder water blijft staan. Voeg desnoods extra water tijdens het koken toe wanneer het teveel verdampt.

2. Haal na anderhalfuur het gekookte blikje gecondenseerde melk uit het water en laat hem een beetje afkoelen.

3. Maak de bodem van de taart door 125 gram boter te smelten en de Oreo’s fijn te malen. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel vervolgens in een springvorm. Druk de taartbodem goed aan.

4. Schep de karamel (gekookte gecondenseerde melk) uit het blikje in een bak. Breng de karamel op smaak met het zout. Roer het even goed door en schep vervolgens de karamel op de taartbodem. Strijk de bovenkant glad.

5. Smelt voor de fudgelaag 30 gram boter samen met de pure chocolade. Voeg zodra de boter en chocolade half gesmolten zijn het tweede blikje gecondenseerde melk toe. Roer het geheel goed door tot een egaal mengsel.

6. Schenk de fudgevulling op de karamellaag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en laat de chocoladefudgetaart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Chocolade fudgetaart met gezouten karamel

 

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


1 gedachte over “Chocoladefudgetaart met gezouten karamel”

  • OMG…. deze valt in de categorie “Smeer maar meteen op mijn heupen” maar ik ga ‘m zeker een keer maken!! Gezouten karamel… zo lekker….!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.