Chocolade hotspots in Antwerpen

Zeg je België, dan roep ik chocola! Afgelopen weekend waande ik mij weer even in het paradijs tijdens een weekendje Antwerpen. Op bijna elke hoek van de straat zit een chocolaterie met zulke mooie etalages dat je jezelf moet inhouden om het raam niet onder te kwijlen. Ik heb mezelf nog enigszins kunnen inhouden, maar ik moest natuurlijk wel even langs mijn all time favorite winkel The Chocolate Line van Dominique Persoone ofwel de shock-o-latier. Dominique staat bekend als de man die de Rolling Stones chocolade leerde snuiven, maar hij is ook een echte goochelaar met smaken. Wat denk je een bonbon die in je mond bubbelt alsof je een glas cola drinkt? Of één met gerookt spek die naar de naam Miss Piggy luistert? Ik kan je vertellen dat het lastig kiezen is als je voor al die rijen overheerlijke chocolaatjes staat! Ze verkopen trouwens ook goddelijke negerzoenen en ander lekkers. Je vindt The Chocolate Line in een prachtig oud pand in de Meir.

Bonbons Dominique Personne van the chocolate line

Vlak voor vertrek speurde ik nog even naar smakelijke adresjes en mijn oog viel op Quetzal; een chocoladebar met een ontembare passie voor chocolade. Eén blik op de menukaart en ik wist het al..ik zou de grens niet oversteken zonder een bezoekje aan deze hemel op aarde! Je kunt kiezen uit maar liefst 14 (!!) verschillende smaken chocolademelk en zes soorten brownies. Ik ging natuurlijk los en koos voor Cholula a.ka. chocomelk met marshmallows en Supreme brownies. Je krijgt niet alleen een heerlijk smeuiig gebakje, maar ook een potje vloeibare chocolade, slagroom en om het feest compleet te maken een bakje vanille-ijs. Phoe wat voelde ik me zwaar daarna, maar wat was het ongelooflijk lekker!

Brownies, chocolade en ijs bij quetzal

De avond daarvoor hebben Peter en ik heerlijk gegeten in De Zuilen. Een no-nonsense restaurant met veel wild op de kaart. Ik bestelde een wildfestijn en werd getrakteerd op wild zwijn, hert en haas met pepersaus. Bij de thee krijg je niet alleen een standaard koekje. Ons schaaltje lag vol met Mentos, schuimpjes, hopjes en spek! Het personeel is erg gezellig en maakte even een rondje door het restaurant om iedereen de chocoladetaart onder de neus te houden. Uiteraard konden we die niet afslaan!

Ik heb het idee dat er nog véééél meer lekkere (chocolade) adresjes in Antwerpen zijn, dus ik sta open voor tips voor de volgende keer!

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.