Zelfgemaakte kruidnootjes

Zeg je Sinterklaas, dan zeg je natuurlijk kruidnootjes. Toen mijn vriend de (niet zo) stille hint gaf dat hij er wel hééél veel trek in had, ben ik als verrassing de keuken in gedoken toen hij in het buitenland zat. Het was wel nostalgie om weer eens zelf kruidnootjes te maken. Het zal me niet verbazen als de laatste keer alweer een jaar of 20-25 geleden is. Alleen die heerlijke speculaasgeur in huis is al een heel goede reden om zelf eens een poging te wagen!

Ingrediënten voor ong. 70 kruidnootjes

250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
5 theelepels speculaaskruiden
mespunt zout
100 gram koude harde boter
6 eetlepels melk

homemade zelfgemaakte kruidnoten recept

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden, zodat de kruidnootjes straks direct in de oven kunnen. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de melk en boter toe en kneed alles tot een stevige bal.Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Is het deeg te warm, dan lopen de kruidnootjes iets uit in de oven. Ik ben ervaringsdeskundige hihi!

Nu begint de handarbeid! Draai kleine balletjes van zo’n 1,5 cm van het deeg en druk deze aan de
bovenkant iets plat. Ik kon met het deeg een bakplaat vol maken. Nu gaan de kruidnootjes voor ongeveer 25 minuten de oven in. Eenvoudig toch? Eet smakelijk!

homemade zelfgemaakte kruidnoten recept

Originele recept van Laura’s Bakery

Zeg het voort!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *