Tony’s Chocolonely taart met gezouten karamel

Van mijn 1-jarige nichtje tot mijn moeder; iedereen in de familie voorzie ik altijd graag van een verjaardagstaart! Ik vind het erg leuk om mensen blij te maken met zelfgebakken lekkers. Afgelopen week mocht ik voor het eerst een taart op bestelling maken voor iemand die ik niet kende. Spannend! Een moeder wilde graag voor haar dochter een ‘over the top’ taart met karamel en chocolade.

Ik kreeg toen al snel het idee om een glansrol te geven aan de Tony’s Chocolonely chocolade met gezouten karamel. Als je die nog nooit geproefd hebt, ren dan meteen naar de supermarkt, want die chocolade is echt verslavend lekker. Als basis maakte ik mijn favoriete chocolade taart en die smeerde ik af met Zwitserse meringue botercrème.

En niet zomaar met een vanillesmaak. Nee, ik gooide er bijna een heel blikje gezouten Dulce de Leche door. Oh mijn god..wat pakte dat goed uit! Als je de botercrème doorslikte, kreeg je nog net een hint mee van zoute karamel. Ik had zo de hele mengkom leeg kunnen eten, who needs a cake after all? Haha! En het is ook nog eens makkelijk te maken. Je hebt alleen een blikje gecondenseerde melk nodig, een paar snufjes zout en een heleboel geduld.

De jarige job heb ik uiteindelijk niet meer gezien, want de taart moest nog op reis naar een tweede locatie. Gelukkig begon haar moeder meteen te watertanden bij het horen van ‘gezouten karamel’. Op naar volgende taart! :)

Tony's Chocolonely driptaart

Zeg het voort!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


2 thoughts on “Tony’s Chocolonely taart met gezouten karamel”

    • Hoi Elise,

      Daar heb ik helaas geen recept van, omdat ik toen meerdere recepten heb gecombineerd. Van binnen is het in ieder geval een luchtige chocoladetaart met Zwitserse meringue botercreme. Door die crème heb ik een blikje dulce de leche gemixt. :)

      Groeten, Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *