Sweet table voor bruiloft van mijn zus

Ik had dit jaar de grote eer om een sweet table te maken voor de bruiloft van mijn zus Jessica en mijn zwager Bas! Voor degenen die het niet kennen; het is een tafel vol met kleine gebakjes en andere zoete lekkernijen. Mensen kiezen er vaak voor als alternatief voor een traditionele bruidstaart.

Vanaf het moment dat ik gevraagd werd, heb ik volop op Pinterest gestruind om een moodboard te maken met mooie sweet tables. Het gaat natuurlijk niet alleen om lekkere hapjes, maar ook om het neerzetten van een bepaalde stijl die bij de bruiloft en het bruidspaar past. Ik kwam echt zoveel gave ideeën tegen! Van een tafel vol zoetigheid om je eigen cupcake te pimpen tot een bar vol homemade koekjes.

Sweet table voor bruiloft

Je kan nog zoveel bedenken, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de wens van het bruidspaar. Bas is een typische man, dus alle pastelkleurtjes waarop Jessica en ik smoorverliefd waren, gingen snel overboord. De keuze viel uiteindelijk op een soort Valentijns-thema met tinten van rood, roze en wit. Dat combineerde ik met gave vintage elementen, zoals een love is sweet-slinger, retro servetten en zelfgemaakte naambordjes.

sweet table voor bruiloft

Jessica, Bas en ik hebben (bijna) dezelfde smaak als het aankomt op zoetigheid. Dat maakte het uitzoeken van de hapjes extra leuk! Je ziet op de sweet table wel terug dat we alle drie verslaafd zijn aan chocolade. Ik maakte o.a. witte chocolade truffels met een vulling van oreo. Het zijn calorieënbommetjes, maar ze smaken echt goddelijk en waren een enorme hit! Verder maakte ik brownies, mini cheesecakjes met frambozenhomemade snickers, mini citroen tulbandjes en chocolade muffins met fondantversiering.

Dit was de eerste keer dat ik voor een bruiloft bakte en ik vond het echt geweldig om te doen! Iedereen op de bruiloft was super enthousiast over de sweet table. Het geeft veel voldoening om mensen zo van jouw eten te zien genieten. Ik zou het ontzettend leuk vinden om nog eens een sweet table te maken voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft of babyshower. Dus wil jij ook graag zo’n tafel met lekkere gebakjes? Of ken je iemand voor wie het interessant kan zijn? Ik hou me aanbevolen! Ik bak ook taarten e.d. op bestelling.

sweet table voor bruiloft
sweet table voor bruiloft

Zeg het voort!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


1 thought on “Sweet table voor bruiloft van mijn zus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *