Recept voor zelfgemaakte borstplaat voor pakjesavond

Een paar sokken met een werkje of borstplaat. Deze cadeautjes prijken elk jaar steevast op het weinig verrassende Sint-verlanglijstje van mijn zwager. En tja, om nou elk jaar inspiratieloos naar de bakker te lopen voor een zakje borstplaat. Daarom ben ik de keuken in gedoken om deze ongelooflijk zoete lekkernij eens zelf te maken. Je kunt borstplaat allerlei smaakjes geven met o.a. cacao en vanille, maar ik koos voor de originele variant.

Met slechts drie ingrediënten lijkt dit recept een fluitje van een cent, maar schijn bedriegt. Het mengsel stolt snel, dus je kunt niet zonder een goede timing. Lees het recept dus even goed door en zorg ervoor dat je de uitsteekvormpjes binnen handbereik hebt. Ik gebruikte gewoon koekvormpjes i.p.v. speciale borstplaatmalletjes en dat werkt prima.

Ingrediënten

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram roomboter
  • 60 ml slagroom
  • koekvormpjes of andere uitsteekvormpjes

recept voor borstplaat sinterklaasavond

Aan de slag!

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de vormpjes nat en leg ze klaar op het bakpapier.

2. Doe de suiker, roomboter en slagroom in een steelpan en verwarm het geheel al roerende op laag vuur. Gebruik hiervoor een houten lepel. Blijf roeren terwijl de suiker helemaal oplost en laat alles uiteindelijk 5 minuten koken. Heeft het mengsel een temperatuur van 115 graden bereikt, dan kun je de pan van het vuur halen. Heb je geen thermometer? Geen probleem! Check dan even of het suikermengsel in sliertjes aan de lepel blijft hangen. Is dit niet het geval? Laat het dan nog even doorkoken.

3. Haal de pan van het vuur en roer alles even goed door.

4. Schenk nu snel de vloeibare borstplaat in de uitsteekvormpjes. Het is soms nodig om de vormpjes goed op de bakplaat te drukken, zodat het mengsel er niet onderuit loopt. Schenk in alle vormpjes ongeveer een halve centimeter suikersiroop. De suiker wordt nu snel hard, dus zorg ervoor dat je in een rap tempo alle vormpjes vult.

5. Laat de borstplaat nu goed uitharden. Na ongeveer 20 minuten kun je de vormpjes omdraaien, zodat ook de onderkant van de borstplaat goed uithardt.

Eet smakelijk!

Dit recept komt van OhMyFoodness.

 

Zeg het voort!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *