Recept tiramisu met cranberry

Als ik voorheen dacht aan de combinatie van fruit en tiramisu, had ik altijd een heel slechte associatie met een etentje in Limburg. Mijn tiramisu was zo zuur dat het net leek alsof er frambozen of iets dergelijks in zaten, maar ehm..dat was dus niet het geval. Volgens de eigenaar kon ik maar beter een ander toetje bestellen, want al zijn tiramisu smaakte zo. Pfff…hoogste tijd dus om dit heerlijke Italiaanse dessert zelf te maken. Ik maakte een variant op de klassieker met witte chocolade en cranberries!

Italianen worden er vast niet blij van als je dit toetje tiramisu noemt, maar het is echt een lekkere en frisse variant door het zurige van het fruit. De lange vingers werden niet zo zompig als bij een normale tiramisu, maar dat vond ik niet zo erg. Ik vind die crunch van het koekje juist wel lekker. Je zou hem eventueel nog wat langer kunnen weken in het cranberrysap. Sowieso laat ik een tiramisu altijd een nachtje in de koelkast staan voordat ik erop aanval, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Recept tiramisu met cranberry

Mijn vriend kocht per ongeluk een potje met kant-en-klare crème voor tiramisu, dus heb ik die gebruikt. Je kunt ook het originele recept van Albert Heijn gebruiken om alles from scratch te maken. Ik heb dit recept gemaakt in een ovenschaal van ongeveer 15 x 25 cm. Je hebt dan ruimschoots genoeg voor zes personen. Let op: Ik kwam precies één lange vinger tekort. Ik schipper dan liever iets met de verdeling dan dat ik een heel nieuw pak koekjes koop.

Ingrediënten
2 doosjes Crema per tiramisu van Galbani
100 ml cranberrysap
1 doos lange vingers (ong. 24)
2 potjes cranberrycompote
reep witte chocolade

Aan de slag
1. Doop lange vingers met de ongesuikerde kant in het cranberrysap en bekleed hiermee de bodem van de schaal.
2. Roer de Crema per tiramisu los met 6,5 eetlepel cranberrycompote en verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers.
3. Leg een tweede laag gedoopte lange vingers op de crème.
4. Verdeel de rest van de Crema per tiramisu over de lange vingers.
5. Schaaf vlak voor het serveren de witte chocolade over de tiramisu met behulp van een mes of kaasschaaf.
6. Garneer met de rest van de cranberrycompote. Je houdt nog redelijk wat compote over, maar die is heerlijk op bijvoorbeeld een cracker of in een bord warme havermoutpap!

Ken jij ook een lekkere variant op de klassieke tiramisu? Ik ben benieuwd!

 

Zeg het voort!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


1 thought on “Recept tiramisu met cranberry”

  • Ziet er heerlijk uit….Bij ons is in de zomer de Limoncello tiramisu de favoriet…ik maak dan de limoncello zelf…wat het recept nog lekkerder maakt…En rond november/december liggen de verse cranberry’s weer in de supermarkt en kun je dit heerlijke recept maken met verse cranberry’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *