Healthy wortelbrood met rozijnen

Mijn vriend noemde mij laatst ‘Miss Havermout’. Wel een passende bijnaam voor iemand die zelfs een dampende kom havermoutpap eet als de mussen van het dak vallen haha! Toch gaat dit comfort food ook mij weleens tegenstaan en wat afwisseling is wel zo gezond. Toevallig stuitte ik in het Runner’s World magazine op een heerlijk recept voor wortelbrood. Ik was meteen enthousiast en fietste de volgende dag langs de supermarkt. De worteltjes maken het brood heerlijk smeuïg en je krijgt ook nog eens een portie groente binnen. Twee vliegen in één klap! In het originele recept gaan walnoten. Met mijn histamine intolerantie kan ik niet tegen nootjes, dus koos ik voor ongezwavelde rozijnen voor een extra bite. Je kunt natuurlijk volop variëren met bijvoorbeeld nootjes, pitten of gedroogd fruit in de vulling. Ik moet zelf niet al te veel gist eten op een dag, dus neem ik bijvoorbeeld een paar plakjes brood voor mijn ontbijt of als healthy snack tussendoor. Lekker met een dikke laag Philadelphia!

Ingrediënten
250 gram bloem
6,5 gram droge gist
1/2 tl honing
200 gram geraspte wortel
1/2 tl zout
Flinke hand (ongezwavelde) rozijnen (bijv. van de Notenshop)
220 ml lauwwarm water

Aan de slag!

1. Meng alle ingrediënten in een kom.
2. Kneed minimaal vijf minuten in de keukenmachine.
3. Laat 30 minuten rusten op een warme plek.
4. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep hier het deeg in.
5. Laat nog eens 60 minuten rusten.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood 40 minuten.

Eet smakelijk!

Aangepast recept uit Runner’s World Magazine

Healthy wortelbrood met rozijnen

 

Zeg het voort!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *