Een primeur: dripcake met rozen op bestelling

Zonder moeite zou ik urenlang op Pinterest kunnen struinen. De ene taart is nog mooier dan de ander. Vooral een dripcake met eetbare of verse bloemen vind ik echt geweldig. Ik was daarom superblij dat ik een bestelling kreeg voor zo’n taart. Voor mijn werk was ik op bezoek bij een fotograaf die ik al langer ken via social media. Zij weet dus dat ik een enorme zoetekauw ben.
Toen ik binnenkwam vroeg zij bijna direct of ik een taart kon bakken voor haar jarige dochter. En het was nog behoorlijk last minute ook; er zat maar één dag tussen de aanvraag en de levering!

Diezelfde avond heb ik meteen mijn favoriete chocoladetaart gebakken. Het moest namelijk niet al te zoet worden en daar is die basis perfect voor. Ik heb de taart afgesmeerd met een frisse Zwitserse meringue botercrème met frambozen en gedecoreerd met pure chocolade ganache. Tussen de lagen zit een vulling van frambozenjam voor een extra friszuur accent. De jarige heette Roos, dus ik hoefde niet na te denken over de bloemen!

Taart met drip en verse bloemen

De jarige en haar moeder waren heel tevreden met de dripcake. Ik kreeg een paar dagen later deze enthousiaste reactie: “In een opwelling een taart besteld bij Piek & Pie. Het was kort dag, want ik wilde deze krap twee dagen later ‘s morgens vroeg al in huis hebben. Ik had een feestelijk boeket bloemen in mijn hoofd voor de jarige, maar vond dit eigenlijk ook wel leuk, lekker en origineel. En dat was het! Geweldige opmaak van de taart met echte rozen, precies op tijd gebracht en ontzettend lekker. Een heerlijk kado waar je zelf ook nog eens van meegeniet. Echt een aanrader als je iets extra apart en lekker wilt!”

Je snapt natuurlijk; mijn dag kon niet meer stuk.

Zeg het voort!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


1 thought on “Een primeur: dripcake met rozen op bestelling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *