Appeltaart met speculaas

Ik was laatst op zoek naar een extra lekker recept voor appeltaart om mijn buurvrouw mee te verblijden. Ze had het wel verdiend, want ze had een week lang voor mijn krakkemikkige konijntje gezorgd toen ik in diep donker Afrika zat. En ik¬†was ook nog mijn huissleutels vergeten af te geven, dus is ze over de schutting geklommen…maar dat even terzijde.

Appeltaart dus…Ik wilde eens iets anders dan het standaard verhaal van appels en rozijnen en ging driftig op zoek naar een origineel recept. Het grappige is dat een taart op Culy.nl letterlijk mijn naam schreeuwde! Hij heet namelijk ‘Appel-speculaastaart van Caroline‘. Toeval bestaat niet toch? ;) Hij zag er ook nog eens goddelijk uit met een dikke laag speculaas op de bodem. Een ideale taart voor de herfst!

Lekker recept voor de herfst: appeltaart met speculaas

Ik kan je helaas niet uit eigen hand vertellen of hij lekker is. Met mijn histamine-intolerantie¬†zou ik waarschijnlijk een zweetaanval krijgen als ik zo’n stuk appeltaart verorberde. Mijn buurman riep wel meteen dat ik altijd langs mocht komen als ik weer had gebakken en afgelopen weekend was de appeltaart een succesnummer op de verjaardag van mijn schoonvader. Ik kan hem dus met een gerust hart aan je aanbevelen!

Nog even een tip: Door het vochtige beslag dat je over de taart giet, heeft hij wat langer nodig om te gaar te worden. Ik maakte de taart in een 24 cm springvorm en hield een 20 minuten langere baktijd aan dan in het recept. Ik had het recept omgerekend naar een kleinere bakvorm.

Lekker recept voor de herfst: appeltaart met speculaas

Zeg het voort!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *